(ACN/ redacció) L’edifici Estel, antiga seu de Telefónica a Barcelona, ha començat un procés de reformes per transformar-se en un complex d’oficines. El projecte preveu una inversió de 80 milions d’euros i, segons les empreses impulsores, la gestora d’inversions immobiliàries alemanya FREO i el fons global de crèdit Bain Capital, les obres acabaran a finals del 2024.

Les actuacions sumaran més de 50.000 metres quadrats d’oficines amb serveis com gimnàs i sala d’actes. La reforma anirà a càrrec del despatx d’arquitectura BCA.

El projecte de regeneració urbana d’oficines més gran al centre de la ciutat

Les consultores CBRE i JLL seran les encarregades de comercialitzar els espais nous. “Aquest és el projecte de regeneració urbana d’oficines més gran al centre de Barcelona i ajudarà a atreure grans empreses que, fins ara, s’havien vist amb la necessitat de sortir de la ciutat per trobar aquest tipus de superfície”, ha destacat Lindy Garber de CBRE. Des de JLL destaquen l’estil “avantguardista” de la construcció i la gran quantitat d’espai per llogar.

Un espai abandonat des del 2007

La reforma integral de l’antiga seu de Telefónica a la capital catalana busca donar pas a una nova etapa per aquest immoble que fa anys que està abandonat i en mal estat. Després de la venda de l’edifici per part de l’antiga companyia pública el 2007, l’edifici ha estat adquirit per diferents propietaris amb projectes fallits diferents.