L'aparent normalitat d'aquest matí amb els turistes fotografiant el Palau de la Música, no esborra l'alarma que ha generat entre els botiguers l'atracament mortal. A la preocupació, s'hi afegeix la tristesa. El propietari d'aquest locutori, també pakistanès, és amic del pare de la víctima, el propietari del negoci. MOHAMMED SARWAR, comerciant Els veïns, en canvi, no tenen la mateixa percepció d'inseguretat. Estan acostumats als furts, sobretot a turistes, però consideren que aquest robatori amb violència és un fet aïllat. Els fets han passat poc després de les nou de la nit, quan ha entrat al local un home amb un arma de foc. El fill del propietari va intentar evitar el robatori amb un ganivet i l'atracador va disparar un únic tret al cap que li va causar la mort a l'acte. Una patrulla de la Guàrdia Urbana va detenir el presumpte assassí a la plaça de les Drassanes tres hores més tard. Amb aquest ja són tres els comerciants assassinats els darrers sis mesos a Barcelona. A la tardor la dependenta d'aquest forn a Sant Gervasi i el propietari d'una joieria a Sant Martí van morir apunyalats en dos atracaments més.

El crim va tenir lloc poc abans de les 22 h en un comerç situat al número 16 del carrer Sant Pere Més Alt, molt prop del Palau de la Música. Segons fonts policials, el presumpte agressor va exigir a punta de pistola els diners recaptats al fill del propietari d’aquest establiment, que és d’origen pakistanès. Quan el noi, de 20 anys, va plantar cara amb un ganivet a l’atracador, aquest li va disparar al cap el comerciant quan, pel que sembla, aquest va intentar detenir-lo, i tot seguit es va donar a la fuga.

Segons testimonis presencials, que eren al comerç en el moment dels fets, la víctima va morir a l’acte. Precisament, la descripció que van fer de l’atractador ha estat cabdal per poder detenir-lo quan, dues hores després, una patrulla de la Guàrdia Urbana ha localitzat un vehicle sospitós a la plaça de les Drassanes i, segons el mateix portaveu del cos policial, ha procedit a identificar-ne el conductor, visiblement nerviós, estat que ha atribuït a “problemes personals”.

En veure que l’home, de nacionalitat italiana, coincidia plenament amb la descripció de l’autor de l’atracament, els agents de la Guàrdia Urbana han procedit a arrestar-lo. Durant el registre del vehicle, s’ha trobat una pistola automàtica que podria tractar-se de l’arma utilitzada en el crim, tot i que aquesta circumstància encara s’està investigant.