L’Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa i la Xarxa de Suport Mutu havien organitzat una concentració davant el domicili per donar suport a la família desnonada, una parella amb tres fills que fa 26 anys que viu al barri, 15 en aquest mateix habitatge. El pis era de lloguer de renda antiga i el propietari n’havia doblat el preu. Segons han informat els veïns, la família havia guanyat algun judici al propietari, Alberto Viña Tous, però finalment el jutge ha ordenat el desnonament perquè fa alguns mesos que els llogaters no podien pagar.

Càrregues policials amb una persona ferida

El suport veïnal ha anat creixent des de les 8.30 h i cap a les 12 h hi havia davant de l’edifici 11 furgonetes dels Mossos d’Esquadra. Per evitar l’entrada del cos policial a l’edifici, els manifestants han fet pinya formant un cordó humà. Els Mossos d’Esquadra han començat a treure un a un els veïns que s’oposaven al desallotjament i s’han produït càrregues policials.

Un home de 56 anys ha resultat ferit al cap a causa dels enfrontaments i ha hagut de ser atès a l’ambulatori. Els Mossos d’Esquadra han identificat una quinzena de persones, a qui acusaran d’un delicte de desobediència. Una d’aquestes persones ha estat detinguda perquè hi havia una ordre prèvia per fer-ho, segons ha informat la policia catalana.

250711desnonament+

Els Mossos accedeixen al domicili pel balcó

Els Mossos d’Esquadra han situat les furgones al damunt la vorera per evitar que més persones es concentressin davant l’immoble. Tot i això, una trentena de persones ha aconseguit accedir a l’edifici i tancar-s’hi per intentar evitar el desallotjament. Els manifestants s’han queixat que els agents que han dut a terme l’operació no anaven ben identificats i que la filera de furgonetes no els deixava veure l’actuació policial.

250711mossos+
[Foto: Ariadna Gálvez]

Ajudats d’una escala, els policies han acabat entrant al domicili passades les 13 h a través del balcó, on els llogaters havien penjat una pancarta que deia “Si sola no pots, juntes ho podem tot. Xarxa de Suport Mutu”. La dona els esperava cridant, com els veïns que seguien concentrats al carrer, que sentia vergonya pel que estaven fent els policies.

Un cop dins, els Mossos han tret del pis la família i també alguns mobles. Un fill dels desnonats ha arribat cap a les 13 h i ha dit que no en sabia res, tot i que els seus pares sí que eren conscients que els anaven a desallotjar. L’habitatge ha quedat a disposició del propietari, tot i que es preveu que els llogaters puguin tornar-hi per acabar de recollir les seves pertinences.