Desenes d’efectius dels Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimecres el bloc número 7 del carrer de la Unió, al Raval, on vivien 30 persones, entre elles famílies amb menors a càrrec. L’operació ha començat a les vuit del matí i s’ha allargat tres hores i mitja. Mentrestant, el carrer ha quedat tallat i ocupat per diverses furgonetes de la policia. Els agents han actuat per ordre judicial i han fet tres detencions.

Tot plegat s’ha desenvolupat, segons els Mossos, sense incidents. Fonts pròximes al cas han explicat que les detencions no tenen a veure amb l’ocupació: un dels arrestats tenia un requeriment judicial previ, un segon tenia una moto robada a l’habitatge i el tercer, una dona, ocultava droga. Un cop ha culminat el desallotjament, la policia catalana ha posat l’immoble a disposició de la propietat.

Denuncien la presència de Desokupa

Endavant Ciutat Vella ha denunciat a través de les xarxes socials que també hi ha actuat l’empresa privada Desokupa. De fet, així ho ha confirmat a betevé el director Daniel Esteve. Segons explica, han “custodiat i protegit” l’edifici a petició de la propietat, un cop ha quedat buit després que els Mossos el desallotgessin. L’empresa és en el punt de mira per altres desallotjaments polèmics.

L’edifici desallotjat és nou i els ocupants hi van entrar el mes de maig. Té cinc plantes amb 22 pisos, i està situat a tocar de la Rambla.