La plataforma Tsunami Veïnal, que integra una quinzena d’entitats dels barris turístics de Barcelona, prepara diverses accions un cop es formi el nou govern municipal. Es tracta d’accions “imminents” per exigir solucions al “problema de la inseguretat i l’incivisme” que hi ha a la ciutat i a la Barceloneta, concretament. Així ho ha anunciat el vicepresident de l’AV Barceloneta, Manel Martínez, en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé.

El vicepresident de l’entitat veïnal ha assegurat que, més enllà dels allotjaments turístics il·legals, el problema més greu que hi ha a la Barceloneta actualment són “la inseguretat, la delinqüència i l’incivisme” al carrer, uns fets que han provocat un “rebrot de la tensió veïnal”.

El veïnat denuncia un creixement de robatoris amb violència, un delicte que, segons expliquen, deriva del model turístic que hi ha a la ciutat, tal com ha detallat Martínez, i per això reclamen “un pla d’actuació per tornar a la normalitat”.

El lloguer de pisos turístics il·legals “s’ha professionalitzat”

L’AV Barceloneta valora positivament les inspeccions que ha fet el govern Colau dels allotjaments turístics que hi ha al barri, que reconeixen que han disminuït: calculen que actualment n’hi ha aproximadament un miler. Tot i això, Manel Martínez denuncia que l‘especulació “s’ha professionalitzat”, i que els llogaters ja no són particulars, sinó “estaments amb poder professionals”.

La Junta de Seguretat Local “va tard”

La plataforma veïnal de la Barceloneta considera que la convocatòria d’una Junta de Seguretat Local el proper divendres 19 de juny “va tard”, tot i que reconeix que “l’avantatge és que Colau coneix molt bé la ciutat”. No obstant això, el vicepresident de l’entitat veïnal assenyala que l’alcaldessa “se centra massa en els furts”, però que la problemàtica “va més enllà” i és una “qüestió de convivència al carrer”.

Preocupació per la venda ambulant

A la Barceloneta, hi ha petits comerços que han hagut de tancar definitivament per la competència dels venedors ambulants a la platja, tal com ha explicat Manel Martínez. En aquest sentit, el representant del veïnat d’aquest barri de Ciutat Vella detalla que aquests establiments subsistien gràcies a vendre productes estiuencs, com para-sols o pareos, però que han hagut d’abaixar la persiana “perquè ara ja no tenen sortida”.