Els dos guàrdies urbans que estan en presó preventiva per la mort d’un altre agent trobat prop del pantà de Foix han declarat aquest divendres davant el Jutjat d’Instrucció 31 de Barcelona acusats de la mort d’un manter el 2014. Segons fonts jurídiques, tots dos han assegurat que el manter, que va caure d’un terraplè de Montjuïc en una operació de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant, va morir de forma accidental. Han assegurat que va relliscar i ell ha negat que l’hagués empès avall. D’aquesta manera, han contradit el testimoni d’una presa de Wad-Ras que va incriminar els dos investigats en aquest suposat homicidi.

La declaració dels dos guàrdies urbans ha començat passades les 12 h del migdia a la Ciutat de la Justícia i s’ha allargat fins a les dues. L’acusada ha declarat durant tres quarts d’hora i l’altre acusat, al voltant d’uns 20 minuts. Tots dos han arribat als jutjats sota la custòdia dels Mossos d’Esquadra, que els han traslladat des dels centres penitenciaris on compleixen presó provisional sense fiança. L’acusada l’ha portat des de Brians 1, on va ingressar fa pocs dies, ja que Serveis Penitenciaris va decidir canviar-la de la presó de Wad-Ras. I, en el cas de l’acusat, ha arribat provinent de Quatre Camins. Tots dos estan privats de llibertat de forma preventiva des de mitjans de maig acusats de la mort d’un agent que es va trobar dins el maleter d’un vehicle totalment calcinat prop del pantà de Foix.

Precisament la investigació d’aquest crim, que dirigeix un jutjat de Vilanova i la Geltrú, ha fet reobrir el cas de la mort d’un manter el 2014 a Montjuïc. El cas es remunta al 2014 en una operació policial de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant en què els dos agents investigats eren companys de patrulla. Segons ha pogut saber betevé, una interna de Wad-Ras, que va declarar com a testimoni en el crim de la Urbana, va relatar una conversa amb l’acusada en què aquesta va dir-li que l’altre acusat havia empès el manter pel terraplè i que la caiguda d’aquest venedor ambulant era el mòbil del crim de la Urbana. Els dos investigats però han contradit aquesta versió i, segons fonts jurídiques, han negat que els dos fets tinguin res a veure.