La mobilització ha avançat fins a l’Escola el Sagrer, on l’alcaldessa tenia previst un acte. Els concentrats han traslladat les queixes a Ada Colau i a la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, a qui han fet entrega del manifest, i els han demanat que els donin suport.

Segons els veïns, el servei de pediatria fa mesos que funciona a mig gas, amb esperes per poder demanar hora o baixes no substituïdes dels especialistes en medecina infantil. En aquest context, afirmen que la decisió de tancar aquest servei i el de ginecologia no és ferma, però diuen que és una de les possibilitats que el Servei Català de la Salut per resoldre els problemes del servei.

El portaveu de la plataforma Recuperem la Sagrera, Agustí Pérez, també s’ha queixat que s’hagin assabentat d’aquesta possibilitat a través dels professionals del centre i no de manera oficial. Asseguren que va ser quan ja havien iniciat les protestes que es van reunir amb la direcció del CAP, el Consorci Sanitari de Barcelona, l’Ajuntament i l’Institut Català de la Salut, sense que s’hagi plantejat “cap solució clara” davant del problema. Per mirar de trobar-la, van acordar crear una comissió de treball que començarà a reunir-se a l’abril.

L’ICS nega el tancament

En un comunicat, l’Institut Català de la Salut desmenteix que es vulgui desmantellar la pediatria. Al contrari, asseguren que “la nostra intenció és continuar oferint aquest servei al CAP la Sagrera”. Tot i això, reconeixen que “en els últims mesos” han tingut “dificultats per trobar professionals de pediatria per cobrir les absències dels professionals assignats”, una situació que atribueixen a la “manca de professionals”.

El CAP la Sagrera té assignats quatre pediatres. Tot i que actualment només n’estan treballant dos, com a conseqüència de baixes mèdiques i trasllats laborals, l’ICS assegura que preveuen incorporar-ne un altre durant les properes setmanes i que seguiran treballant per cobrir la quarta plaça vacant. L’equip també està format tres infermeres pediàtriques. Temporalment, diuen, s’han hagut de derivar les visites a altres centres propers, com el CAP Casernes o el CAP Maragall.