El barri de la Maternitat i Sant Ramon s’ha convertit en una pista de córrer amb un motiu solidari de rerefons: visibilitzar el col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i conscienciar tothom de les capacitats que tenen. També es vol homenatjar les persones que pateixen aquest trastorn, les seves famílies i les entitats socials que treballen per al seu benestar.

És la vuitena cursa solidària que organitza la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) i aquesta vegada s’hi han apuntat 2.400 persones. Entre una o dues persones de cada deu inscrits tenen paràlisi cerebral. La presidenta de la Federació d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) afirma que es tracta d’una festa inclusiva en què participen persones amb paràlisi cerebral i amb d’altres discapacitats i persones que no en tenen cap. Segons Batlle “és una festa i un esport alhora”.

A la cursa hi ha participat la Georgina, amb paràlisi cerebral des que va néixer ara fa 12 anys, i la seva família. No s’ha perdut aquesta marxa cap vegada i, fins i tot, pot  presumir d’haver-ne estat guanyadora en una ocasió. També hi ha assistit l’Aleix acompanyat del seu pare i la seva germana. Creuen que “és una bona ocasió per trobar-se amb gent coneguda i lluitar per una causa justa”.

Dues modalitats de cursa

La cursa, sota el lema “En marxa per la paràlisi cerebral”, s’ha dividit en dues modalitats: una de 5 km i una altra de més simbòlica, amb només 1 km de recorregut. Els participants han sortit a les 9.30 h de l’avinguda de Sant Ramon Nonat i han avançat pel carrer fins a la meta. Entre els corredors hi havia representants de la salut, persones amb paràlisi cerebral i familiars.

La cursa s’ha celebrat en el marc de la Festa Major de les Corts, que aquest diumenge acaba després de 10 dies de celebració.