MARIA ROVIRA, regidora de la Cup Capgirem Barcelona. "Entenem que és un acte de llibertat, que les persones que les persones es poden expresar de la manera que vulguin. El fet que es cremin o no es cremin certes coses no hauria de ser cap escull ni hauria d'haver-hi cap problema."

Després de veure les imatges de crema de banderes i de fotografies del rei Felip VI, la fiscalia ha anunciat que obrirà diligències i investigarà els fets. Aquest procés, però, no començarà fins que els Mossos d’Esquadra no identifiquin els participants en la crema.

Des de la CUP, un dels organitzadors de la marxa, han defensat els fets al·legant que es tracta d'”un acte de llibertat”. La regidora Maria Rovira ha defensat que “les persones es poden expressar de la manera que vulguin”, i ha afegit que “el fet que es cremin o no es cremin certes coses no hauria de ser cap escull ni hauria d’haver-hi cap problema”.

Els fets van passar durant la marxa organitzada per la CUP amb entitats com Arran, Endavant i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans al Born, a la plaça Comercial, després que la manifestació recorregués els carrers de Barcelona. Segons els convocants, la marxa va comptar amb 5.000 persones, mentre que en l’Ajuntament rebaixa la xifra a 2.300.