A mesura que les busques del rellotge s'aproximaven a l'inici de la manifestació independentista, el que estava previst s'ha complert: grans algomeracions a les estacions d'Arc de Triomf, Tetuan, Diagonal i Verdaguer. Quan faltava només una hora per al tret de sortida, TMB ha recomanat evitar sobretot Arc de Triomf i dirigir-se a altres punts, com les estacions de Marina, plaça d'Urquinaona o Girona. Les aglomeracions de gent aquí, a l'estació de metro d'Arc de Triomf, han fet que els combois deixessin d'aturar-se entre tres quarts de cinc i poc més de les cinc de la tarda. Així doncs, el servei ha quedat limitat per qüestions de seguertat i per descongestionar l'andana. També hi ha hagut afectacions importants al sevei d'autobusos. A dos quarts de quatre la circulació dels combois ja s'ha començat a limitar als voltants del passeig de Sant Joan i Lluís Companys. Tant bon punt la manifestació ha finalitzat, la sortida també ha estat feixuga. A l'Arc de Triomf s'han desviat els usuaris cap a l'entrada al metro de l'Avinguda Vilanova i cap a Roger de Flor en el cas de Rodalies. També s'ha tancat durant uns minuts l'enllaç subterrani de Verdaguer.

Quan faltaven pocs minuts per a les 17 h, els trens han deixat de parar a l’estació d’Arc de Triomf, tant els combois de l’L1 com els de Rodalies, per l’alta afluència de passatgers. Aquesta estació ha estat una de les més concorregudes, però també hi ha hagut aglomeracions a Tetuan (L2), Verdaguer (L4 i L5) i Girona (L4).

Un cop acabada la mobilització, TMB ha regulat l’accés de l’estació d’Arc de Triomf. A Verdaguer s’ha hagut de tancar durant uns minuts l’enllaç subterrani entre les línies L4 i L5. També s’ha tancat el transbord entre l’L1 i l’L4 a l’estació d’Urquinaona passades les 19 h.