(ACN/Redacció) Comerciants i ciutadania han acomiadat aquest dijous el mític cambrer i propietari del bar Pinotxo del Mercat de la Boqueria, Joan Bayén, que va morir dimarts passat als 88 anys. En Juanito, com el coneixia tothom, es va jubilar la tardor de l’any passat després de dedicar tota la seva vida a servir a la clientela vestit amb la seva peculiar armilla i corbata de llacet.

El funeral s’ha dut a terme aquest dijous al migdia i, posteriorment, el cotxe fúnebre s’ha desplaçat fins a les portes del mercat, on desenes de persones li han dedicat un darrer homenatge a ritme de ‘Barcelona’, de Freddie Mercury i Montserrat Caballé, la seva cançó preferida.

Presència de comerciants, veïns i polítics

Entre els assistents hi havia la família del difunt, comerciants, veïns i també representants polítics com el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa; l’alcaldable del PSC a les eleccions municipals 2023, l’exprimer tinent d’alcalde Jaume Collboni, o la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín.

Durant l’acte de record el paradista Eduard Soley ha estat l’encarregat de dedicar unes paraules a Bayén, recordant que “formava part de la història de la Rambla i la Boqueria“.

Era l'”ànima del mercat”

També ha aprofitat per recordar els anys viscuts i finalment ha destacat que era “l’ànima del mercat” i que “el trobarien a faltar”. L’acte ha acabat amb un aplaudiment per part dels assistents. D’altra banda, davant del bar Pinotxo, s’ha col·locat un petit altar amb fotografies de Bayén i flors.

cotxe fúnebre joan bayen mercat boqueria