La primera reunió d’aquesta nova comissió serà d’aquí dues setmanes, quan es decidirà si es prenen noves mesures. De moment, segons el consistori, s’ha intensificat la neteja a la zona i la presència de la Guàrdia Urbana que, a més, està duent a terme una vigilància específica per evitar noves ocupacions.

A la sortida de la reunió la regidora del districte Gala Pin ha recordat que el consistori té constància de l’existència de 107 pisos buits a la zona del Raval Nord. Segons Pin, han pogut contactar, de moment, amb una quarantena de propietaris d’aquests pisos per instar-los a que els tapiïn o els posin al mercat de lloguer, per evitar que siguin ocupats il·legalment per narcotraficants.

Els veïns no han sortit contents de la reunió ja que esperaven que es presentessin noves mesures. Segons han explicat als mitjans, la trobada no ha estat massa diferent de les que ja havien tingut amb la regidora Gala Pin el mes de juliol. Per això, diuen, se senten frustrats.

La reunió ha arribat la mateixa setmana de la publicació, per part del consistori, del Pla d’acció sobre drogues 2017-2020, en què s’assenyala que el nombre de xeringues a la via pública ha incrementat durant els mesos de juny i juliol.

És la constatació d’una problemàtica que els veïns del barri han denunciat durant tot l’estiu amb cassolades diàries per exigir que s’actuï contra els narcotraficants. En un manifest, els veïns van assenyalar que un dels motius de la proliferació de narcopisos és el nombre elevat d’habitatges buits a la zona, molts són propietats de bancs o de fons d’inversió que, sovint, no denuncien l’ocupació. Al mateix comunicat van demanar més presència policial, sobretot a les nits quan, diuen, s’estan multiplicant els incidents.

Pla de xoc contra els narcopisos

La Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament d’aquest dimecres ha aprovat una proposta del PP que insta al govern municipal a resoldre el problema dels narcopisos i el consum d’heroïna al Raval. El text aprovat reclama al govern municipal que presenti, en el termini d’un mes, mesures per evitar noves ocupacions de pisos.