La investigació ha confirmat, un any i mig després dels fets, que el conductor va respectar el temps de descans i s’ha descartat que estigués manipulant el telèfon mòbil en el moment de l’accident. L’autocar va xocar amb un altre vehicle el 20 de març del 2016 a l’AP-7 a l’altura de Freginals. Hi van morir 13 joves estudiants d’Erasmus.

En un primer moment el jutge va arxivar el procediment perquè no va veure indicis de delicte perquè l’home circulava a la velocitat permesa i no havia donat positiu en el control d’alcolhemia. El cas es va reobrir perquè el conductor no va poder comparèixer abans pel seu estat de salut i una de les víctimes va interposar un recurs el mes de gener passat. En la declaració, el conductor va afirmar que no s’havia adormit mentre conduïa, que la carretera estava mullada i que va perdre el control de la part posterior del vehicle en el moment de l’accident.

Les víctimes eren joves estrangeres que havien passat uns dies a les festes de les falles i tornaven de viatge des de València fins a Barcelona. La sortida l’havia organitzada la Universitat de Barcelona.