Aquesta trobada és el resultat del treball realitzat al llarg del curs pels alumnes de vuit centres educatius del barri del Besòs i el Maresme (Institut Rambla Prim, Institut Besòs, Escola Concepció Arenal, Escola Eduard Marquina, Escola Santa Maria dels Apòstols, Escola Sagrat Cor i Escola Prim). El concert forma part d’un projecte cultural i educatiu que té com a objectiu utilitzar la música per fomentar l’ús de la llengua catalana, el sentiment de pertinença al territori i la cohesió social. Consideren que és un mitjà per aprendre nous valors com el respecte a altres cultures.

A les 11 h ha començat el concert, que estava dividit en dues parts. Durant la primera part els protagonistes han estat la Raval’s Band i a la segona s’hi han afegit els vuit cors escolars. Han interpretat cançons com ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’, de Jaume Sisa; ‘Echo de menos’ de Kiko Veneno i altres cançons representatives de la música catalana i espanyola.

Durant el concert s’ha aprofitat per presentar el nou projecte que tenen entre mans, la creació de la Besòs Band. Aquest grup pretén ser un espai de trobada i relació dels veïns i veïnes amb interessos musicals que vulguin rebre formació i tocar algun instrument. Es tracta d’unir persones a través de la música i així poder crear una banda que pugui participar en els actes festius i culturals del barri.

Originalment, la iniciativa va néixer al Raval i Jordi Farrés i Irene Arnau l’han volgut traslladar al barri del Besòs. Consideren que és un barri amb grans mancances i que els fa falta un projecte cultural i educatiu d’aquest caire per fomentar la unió del barri. S’han inspirat amb el grup Raval’s Band, un projecte que va néixer fa 10 anys que unia gent del Raval de totes les edats per crear música. La idea és fer el mateix amb el barri del Besòs i el Maresme i crear la Besòs Band.