Els fets es remunten el 10 d’octubre passat a la cafeteria Original’s Bakery, a la via Laietana i els va denunciar al programa ‘Bàsics’ de betevé el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez. Des del carrer, els tres acusats, juntament amb dues persones més que no s’han pogut identificar, van veure que una parella de lesbianes es feien un petó i un d’ells va entrar al local i els va recriminar la mostra d’afectivitat dient-los “oye, no podéis besaros en público”. Alhora, la resta els van exhibir “obcenament” els testicles “a mode de mofa i provocació masclista”, segons relata el fiscal.

Una d’elles, molesta pel que suposadament va passar, els va dir: “Oye a ti te gustaría estar con tu pareja en un restaurante y que alguien hiciera lo mismo que tú?, qué te pasa?”. Els tres acusats però, van seguir mofant-se d’ella fins que un d’ells la va empènyer i va fer que caigués al terra, quan va intentar aixecar-se, un altre dels acusats li va clavar un cop de puny a la cara.

Per tot plegat, la fiscalia els acusa d’un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques reconeguts en la Constitució en la modalitat de lesió de la dignitat de les persones per motius d’orientació sexual i d’un delicte lleu de lesions. Els demana dos anys de presó i un any de multa, a més d’una ordre d’allunyament d’un quilòmetre a les víctimes i la prohibició de comunicar-s’hi durant sis mesos.