El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha lamentat que el govern municipal no hagi consultat prèviament als veïns sobre la superilla. “Només vol fer consultes per allò que li interessa”, ha dit Forn. Per això, ha anunciat que el seu partit vol promoure la celebració d’un plenari extraordinari a Sant Martí. “És el moment que els partits ens mullem, que tothom torni a reiterar opinions i el desig de retirar el projecte de la superilla”, ha dit.

Des del PP descriuen la superilla com un “projecte artificial imposat sense consultar i sense cap tipus de participació dels veïns”. El portaveu Xavier Mulleras ha criticat els seus efectes negatius: “Desertifica una zona del Poblenou i buida els carrers de cotxes i de veïns. El que ha fet és traslladar el problema del trànsit als voltants de la superilla”.

Per la seva banda, Ciutadans considera que es tracta d’un “desafortunat experiment”. El regidor Koldo Blanco ha apuntat en una direcció semblant a la del PP: “Els veïns del Poblenou consideren que la superilla no redueix la contaminació i que crea espais buits que acaben sent inútils, perquè sempre estan deserts”.

Des d’ERC, en canvi, eviten reclamar obertament la retirada de la superilla. Ara bé, en un comunicat, els republicans demanen al govern que escolti els veïns del Poblenou després de la consulta sobre la superilla. “Els resultats són tan contundents que obliguen al govern a replantejar-se la manera d’actuar”, ha afirmat Alfred Bosch.