crim pontons

(ACN-Redacció) Més de mig centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte a Pontons, a l’Alt Penedès, per fer un minut de silenci i condemnar l’assassinat d’una dona de Barcelona enterrada en una finca del municipi. El jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès va decretar dijous presó provisional comunicada i sense fiança per a la parella, un home de 43 anys també veí de Barcelona, com a presumpte autor de la mort durant l’estiu del 2021. Segons la investigació, la va esquarterar i enterrar a més d’un metre i mig de profunditat en un terreny de la seva propietat a la localitat.

Els veïns van donar l’alerta per moviments sospitosos

Segons l’alcalde de Pontons, Josep Tutusaus, el presumpte assassí va comprar un terreny i un any després, diversos veïns van alertar l’Ajuntament sobre moviments de terra estranys. Va cridar l’atenció que el nou veí fes un forat tan profund, d’uns dos metres, i damunt hi plantés espígol i barrés la zona. Llavors es va revisar la finca i van donar avís al Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil. “Era molt evident que era una tomba, només li faltava la creu i el nom”, ha assenyalat Tutusaus. Una màquina excavadora va descobrir el cos d’una persona, repartit en diverses bosses de plàstic a més d’un metre i mig de profunditat.

El marit confessa el crim un any i mig després

Arran de la troballa es va detenir el propietari de la finca, un home de 43 anys i veí de Barcelona, que va confessar que les restes mortals trobades eren de la seva parella, de 42 anys. Els fets haurien tingut lloc l’estiu del 2021 i no constaven antecedents de violència entre la parella. Segons les dades dels Mossos d’Esquadra, la dona de Pontons seria la desena víctima mortal de violència masclista el 2021.

Què fer si pateixes violència de gènere? Telèfons gratuïts i WhatsApp

Cap denúncia per la desaparició de la dona

Els Mossos d’Esquadra han confirmat a betevé que no tenen constància de cap denúncia per la desaparició de la dona. La Guàrdia Civil afegeix que el cas està sota secret de sumari i la propera setmana es faran tot un seguit d’actuacions per completar la investigació.

Investigació judicial a Barcelona

Tot i que en un primer moment el jutjat de Vilafranca va fer-se càrrec del cas, finalment s’inhibirà al de Barcelona, ja que en aquests casos la investigació correspon al domicili de la víctima. La causa està oberta per homicidi o assassinat, que s’acabarà de concretar segons avancin les investigacions.