Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda a la porta del número 354 del carrer de Nàpols, a l’immoble ocupat conegut com a Bloc Ruth, d’on al matí han estat desallotjades dues unitats familiars amb menors a càrrec. La protesta, convocada pel Sindicat d’Habitatge de Gràcia, s’ha fet per denunciar l’actuació que ha expulsat les famílies que hi vivien i la inacció de les administracions davant de desnonaments com el d’aquest dimarts.

Cap a les 20 h, els manifestants s’han desplaçat cap a la seu del districte i han tallat el trànsit en diferents carrers del barri de Gràcia. Un cop allà, han llegit el manifest. Entre les persones concentrades s’hi ha pogut veure Carles Riera, diputat al Parlament de Catalunya per la CUP.

Últimes famílies desallotjades

El Bloc Ruth és un edifici propietat del fons d’inversió Cerberus i el juny del 2021, ara fa dos anys, el Sindicat d’Habitatge de Gràcia va ocupar-ne els cinc pisos amb diverses famílies. Fa un any ja es va dur a terme el desallotjament d’una primera família i el febrer d’aquest any se’n va desnonar una segona. Amb els desnonaments executats aquest dimarts, el bloc ha quedat completament desallotjat.

Operaris buiden els pisos desallotjats

Poc abans de la concentració, activistes del Sindicat d’Habitatge de Gràcia han presenciat com alguns operaris buidaven els pisos desallotjats aquest dimarts al matí. Així, els mobles de les famílies desnonades han quedat apilats al carrer.