La comunitat marroquina de Barcelona està commocionada amb el terratrèmol que ha sacsejat el país i que ha provocat 2.012 morts i 2.059 ferits, 1.404 de gravetat. L’objectiu de les entitats és organitzar-se per enviar-hi ajuda humanitària. “Ho estem passant fatal, en l’àmbit personal, familiar i d’amistats. Els telèfons treuen fum”, explica Ahmed Abair, el president de l’associació AMICAL d’immigrants marroquins, amb seu al Raval. L’Ajuntament de Barcelona també ha expressat la solidaritat i el suport als afectats i familiars.

El món associatiu es coordina per enviar ajuda humanitària

El teixit associatiu del Marroc a la ciutat i les entitats s’estan organitzant per enviar ajuda material “com sigui”. “Ens estem coordinant per veure què fem”, afirma l’Ahmed Abair. De moment, explica que s’estan organitzant a través d’una plataforma que aplega les diverses associacions a Catalunya. “La idea és enviar mantes i el material que sigui necessari”, concreta.

Abair admet que tothom està molt afectat i disposat a col·laborar: “Si no ens movem amb això que està passant, quan ens mourem?”. Per exemple, han ofert un local al carrer del Carme i un treballador amb una furgoneta ja ha contactat amb l’entitat per col·laborar: “Avui no treballaré i aniré a recollir material i a deixar-lo on calgui”.

Les imatges que arriben des d’aquesta zona són desoladores, amb centenars d’edificis ensorrats i milers de damnificats. El president d’AMICAL també assegura que estan preocupats perquè els arriben notícies que hi ha rèpliques del sisme: “Hi ha moviments a baixa escala. I això ens fa patir”.

La comunitat marroquina, pendent de les notícies

Les notícies posades en tot moment i contacte constant amb la família. És una escena repetida en la comunitat marroquina a Barcelona. El que més preocupa ara són les possibles rèpliques del terratrèmol que ha sacsejat el Marroc. En Driss Korchi, propietari d’una botiga al carrer del Carme, ha aconsellat als seus familiars que són allà que s’estiguin al carrer: “Mentre estiguin fora de casa minimitzem el risc”. Les xarxes socials també han servit a molts per continuar informats. En Youseff Lamcharrag, que duu un restaurant al Raval, ja ha comprovat que tots els seus coneguts estan bé. Agraeix la preocupació de la clientela, que passa constantment pel restaurant a preguntar.

Collboni: “Marroc, estem amb vosaltres”

El tràgic fet ha despertat una allau de reaccions solidàries. Entre les mostres de suport, també la de la ciutat de Barcelona, a través d’un missatge a les xarxes de l’alcalde, Jaume Collboni: “Marroc, estem amb vosaltres”, ha escrit.

Comparteix a: