La comissaria dels Mossos d’Esquadra del carrer de Bolívia, al districte de Sant Martí, es reformarà completament a partir del primer trimestre del 2024, i està previst que les obres durin dos anys i mig. Aquest dimecres, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, han presentat el projecte que suposarà una inversió de 23 milions d’euros.

Es tracta d’una remodelació ambiciosa que convertirà l’edifici actual d’origen industrial en un espai modern, eficient energèticament i molt més còmode per treballar-hi. De fet, els sindicats policials ja fa temps que es queixaven que l’immoble havia quedat obsolet i que tenia moltes deficiències, per exemple des del punt de vista tèrmic.

Una obra d’una “envergadura extraordinària”

“Es tracta d’una obra d’una envergadura extraordinària que suposa una remodelació absoluta de l’equipament i que ha de ser la base de la Regió Policial de Barcelona”, ha destacat Elena.

L’edifici de la nova comissaria es renovarà íntegrament, començant per la façana, que tindrà un revestiment de làmines de ceràmica que servirà per protegir l’interior del sol i també per donar intimitat als treballadors. A més, també s’afegiran aïllaments tèrmics a les parets de l’edifici. Les obres també serviran per instal·lar plaques fotovoltaiques a la coberta i crear una zona enjardinada en un dels terrats. L’estudi d’arquitectura Laviña – de la Villa s’encarregarà de la remodelació.

L’accés a la comissaria remodelada, al carrer de Bolívia

L’objectiu de la rehabilitació és assolir un edifici de balanç energètic quasi zero. L’accés es continuarà fent pel carrer de Bolívia, però serà molt diferent a l’actual, amb un passadís ampli que donarà accés a dos patis pels quals s’entrarà a l’edifici.

La segona comissaria en nombre d’efectius

Un cop feta la reforma, la comissaria de Sant Martí es convertirà en la segona de la ciutat de Barcelona en nombre d’efectius. “Aquest edifici serà emblemàtic i es convertirà en la seu policial de referència de la ciutat de Barcelona, on treballaran més de mil persones“, ha destacat Sallent.

Tant el Departament d’Interior com els Mossos d’Esquadra destaquen que aquesta és una obra molt necessària per poder posar al dia un equipament considerat històric per al cos policial.

S’accedirà a la comissaria per un nou passatge que donarà a un pati