L’Ajuntament de Barcelona construirà un nou centre de serveis socials a l’interior d’illa de l’antiga fàbrica Myrurgia, al barri de la Sagrada Família. Les feines han començat aquesta setmana, amb l‘enderroc de l’edifici que hi ha a l’interior de l’illa delimitada pels carrers de Nàpols, Provença, Mallorca i Sicília. Unes tasques que es fan ara per limitar les afectacions a l’activitat habitual de l’escola bressol que també hi ha en aquest emplaçament, i que està previst acabar a finals d’agost.

Els Jardins de Beatriu de Provença, tancats

Els treballs d’enderroc han comportat el tancament de l’interior d’illa i dels Jardins de Beatriu de Provença. Un cop acabin, i fins que no comenci la construcció del nou equipament, es reobrirà l’accés als jardins. En declaracions a betevé el regidor de l’Eixample, Jordi Valls, ha explicat que aquesta actuació tindrà un doble benefici per a la ciutat perquè “s’ampliaran els serveis socials a la ciutat i també es millorarà l’interior de l’illa que és un dels projecte que l’Ajuntament té ganes de tirar endavant.

La construcció de l’equipament nou, a finals d’any

La construcció de l’edifici nou, que allotjarà el nou centre de serveis socials, està prevista a finals d’aquest any, i durarà 16 mesos. L’equipament s’integrarà amb l’entorn que hi ha als Jardins de Beatriu de Provença.

El nou espai està dissenyat per integrar-se amb l’escola bressol, el pati d’esbarjo i els jardins que hi ha a l’interior d’illa. Tindrà una superfície de 800 metres quadrats, en dues plantes: la planta baixa es destinarà a l’atenció directa i la primera es reservarà la feina interna de la plantilla del centre.

oficines illa Myrurgia

La coberta es convertirà en una façana més, amb acabat vegetal en gran part de la superfície. A la resta de les façanes s’utilitzarà ceràmica. Aquesta actuació s’emmarca en la política del govern municipal de revitalitzar els interiors d’illa existents, i d’impulsar la recuperació de nous espais verds d’estada als interiors d’illa de l’Eixample.