Milers d’infants de la ciutat han començat aquest dimarts oficialment les vacances després d’acabar el curs 2023-2024 divendres, 21 de juny. Un any més, les vacances dels menors, de prop de tres mesos de durada, en la majoria de casos no coincideixen amb les dels seus pares i mares, i és per això que moltes famílies opten per apuntar els fills en activitats per així poder conciliar família i feina i també per garantir-los un temps de lleure, esport i convivència.

En paral·lel, l’Ajuntament ha donat aquest dimarts el tret de sortida a la campanya municipal de vacances d’estiu per a infants i adolescents, d’un a 17 anys, de la ciutat de Barcelona, tot i que dissabte, dia 22, molts infants i adolescents ja van marxar de campaments. Enguany, no hi haurà finalment restriccions per la sequera arran de la millora dels embassaments, fet que ha permès disminuir les afectacions en l’ús aigua a Barcelona.

360.268 places municipals

Aquest 2024 s’han ofert 360.268 places per triar entre les més de 1.000 activitats de lleure, esportives, temàtiques i familiars que aplega el programa T’estiu molt, gràcies als 267 convenis als quals ha arribat amb entitats del sector.

La inscripció a les activitats de la campanya es van obrir el 2 d’abril i inclouen tota mena d’activitats com el Campus Olímpia, propostes culturals, bressol d’estiu per a infants d’un a tres anys, campaments, casals, rutes esportives o activitats en família, entre d’altres. La campanya de vacances d’estiu s’allargarà fins al 6 de setembre per adaptar-se a l’inici del curs escolar.

Més de cinc milions d’euros de subvencions

Un any més, el consistori inclou a la campanya de vacances d’estiu un programa d’ajudes adreçat a les famílies en situació de vulnerabilitat. Enguany, el govern municipal ha destinat un pressupost de 5,1 M € per cobrir la demanda de subvencions i consolida així el pressupost de l’estiu passat. S’han atorgat 22.252 subvencions, de les quals 19.070 corresponen a un ajut del 90 % de l’import total de l’activitat adreçat als infants que viuen en una situació de pobresa crònica.