Aquest dimecres ha començat una nova edició del Saló de l’Ensenyament, enguany amb 220 expositors i una àmplia oferta informativa. Es reforcen especialment els serveis d’orientació, amb més de 150 activitats per ajudar els joves en l’elecció dels estudis que millor s’adapten al seu perfil.
L’esdeveniment té lloc als palaus 1 i 2 i a la plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc, que posen el focus en els estudis de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors i complementaris, i també en la formació professional, l’art, els idiomes i l’esport de cara al curs 2023-24.
Novetats de l’edició d’enguany
El Departament d’Educació, com a novetat, posa a disposició de famílies i alumnes un espai d’autoconsulta, dotat amb personal de suport, on es pot consultar tota l’oferta actualitzada d’estudis no universitaris. Hi ha dues pantalles tàctils que permeten als nois dissenyar els 16 itineraris formatius més freqüents, tant per als alumnes que ja han cursat l’ESO com per als qui no en tenen.
Una altra de les novetats és un punt d’informació sobre la preinscripció i un altre sobre les proves d’accés a determinats estudis. També hi ha l’espai d’orientació personalitzada, amb 14 punts d’atenció individualitzada.
La formació professional guanya protagonisme al saló
La formació professional és protagonista al saló amb la participació de 60 expositors que donen a conèixer uns estudis que any rere any incrementen el seu grau d’inserció laboral i l’interès dels estudiants. Una dotzena de centres hi participen per primera vegada.
L’espai es diversifica amb punts d’informació organitzats per sectors: cuina, restauració i turisme, logística, administració i comerç, serveis a la comunitat, activitats físiques i esportives, sanitat, indústria i energies renovables, informàtica, imatge i so, i arts gràfiques. En tots s’informa sobre la formació professional dual. Per la seva banda, els ensenyaments artístics superiors d’art dramàtic, conservació i restauració de béns culturals, dansa, disseny i música s’ubiquen al Palau 1, juntament amb tota l’oferta universitària, atès que són estudis adaptats a l’espai europeu d’educació superior que s’imparteixen com a graus i màsters.
19a Fira Internacional d’Empreses Simulades
Paral·lelament, entre el 15 i 17 de març, el saló és també el marc de la 19a Fira Internacional d’Empreses Simulades, que ofereix l’oportunitat als alumnes formats segons el mètode SEFED (simulació d’empreses amb finalitats educatives) de posar en pràctica les competències i habilitats comercials apreses aplicant els mateixos mètodes i eines d’una empresa real.