Al capdavant de la suposada trama hi havia Eduard Cabestany. Era inspector de llicències a l'Eixample. Una feina que compatibilitzava amb els seus negocis privats. Tenia dos despatxos d'enginyeria. Com a funcionari municipal, li arribaven els expedients de negocis que volien obrir al districte. I segons la fiscalia, aprofitava per derivar-los cap a les seves empreses perquè en fessin l'estudi tècnic. Tot això està prohibit segons la normativa de l'Ajuntament. Ell, però, s'ha excusat dient que ningú no li havia dit res. Al final, però, ha reconegut que feia signar alguns expedients al seu cunyat perquè el seu nom no podia aparèixer als documents oficials. La fiscalia veu indicis de delicte en 16 expedients. Són sobretot, pensions i restaurants de l'Eixample. Alguns tenien greus problemes per aconseguir la llicència i gràcies als acusats, l'haurien aconseguit. Entre els implicats hi ha Joaquín Quílez, un enginyer que també està implicat en la trama de corrupció de Ciutat Vella. Durant el judici, Quílez ha reconegut que va pressionar Eduard Cabestany per agilitzar alguns tràmits. Però assegura que no va fer res il·legal. La fiscalia demana pels vuit acusats penes de fins a cinc anys i set mesos de presó per tràfic d'influències i falsedat documental, entre d'altres.

Segons la fiscalia, Joaquín Quílez formava part d’una xarxa de vuit persones que, suposadament, obtenien beneficis a canvi de tramitar llicències de locals que tenien problemes per aconseguir-les. L’enginyer s’enfronta a una pena de dos anys i set mesos de presó i a una multa de 66.400 euros.

El judici, que es preveu que duri tota la setmana, s’hauria d’haver celebrat la primavera de l’any 2009, però es va suspendre. Aquesta trama de corrupció té nexes comuns amb el cas dels suborns en la tramitació d’expedients d’apartaments turístics del districte de Ciutat Vella.