Detinguda en l'operació

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut cinc persones en una operació contra tres punts de venda de droga al Raval. Se’ls acusa d’un presumpte delicte contra la salut pública. Es tracta de tres pisos des d’on s’actuava conjuntament. Segons la policia, eren un punt de venda però no es consumia a l’interior.

En concret, dos els pisos estaven situats al carrer del Bisbe Laguarda i un altre al de Sant Vicenç. En l’escorcoll, es van decomissar 75 grams de cocaïna i heroïna i 1.000 € en metàl·lic, a més de bàscules i estris de manipulació de les substàncies. Els immobles estaven ocupats i ja s’han retornat a la propietat.

Problemes de convivència i incivisme

L’operació es va fer poc abans de la mitjanit, amb un dispositiu conjunt entre els dos cossos policials. La investigació es va obrir després que la policia detectés activitats sospitoses a la via pública. En concret, segons la Guàrdia Urbana, agents del torn de nit van identificar un habitatge que causava moltes queixes veïnals per la quantitat de persones que hi acudien a comprar droga. A més, en molts casos consumien les substàncies al carrer.

En aquest primer pis, la suposada venda de droga causava molèsties, incivisme i degradació de l’entorn, tant a l’interior de la finca com a la via pública, segons la Guàrdia Urbana. La situació, diuen, era especialment greu a la tarda. Va ser la investigació posterior el que va permetre vincular aquest domicili amb dos immobles més, tots molt a prop i amb el mateix volum de persones acudint-hi. La concentració de tots tres generava encara més inseguretat, amb moltes baralles i discussions, segons fonts de la policia barcelonina.

En els darrers mesos han transcendit també altres operacions contra punts de venda de droga i narcopisos, especialment a Ciutat Vella. A principis de juny es va detenir una altra persona, també al Raval. A l’abril, els detinguts van ser tres, al mateix barri. Al febrer, la policia va desmantellar un narcopís al carrer de Sant Ramon.