Els detinguts feien servir cotxes com aquest per transportar la droga fins a Marsella. Eren vehicles robats per tot Catalunya. I per no aixecar sospites, els canviaven la matrícula per una altra de francesa. Així els era més fàcil passar la frontera sense que ningú no els mirés el maleter. A l'hora de fer el viatge, sempre prenien moltes mesures de seguretat. Un grup sortia primer i comprovava que no hi hagués policies a la carretera i després, sortia el carregament d'haixix. ENRIC GERÓNIMO, sostcap de la comissaria de Sant Martí "El que ens crida l'atenció és la sobreprotecció dels vehicles". De fet, això és el que va posar en alerta la policia. Els van enxampar just quan acabaven de rebre un carregament d'haixix. Durant l'operació policial, un dels vehicles es va adonar que el seguien els Mossos. Per intentar-los distreure, els traficants van entrar a l'aparcament del centre comercial Diagonal Mar. A dins, els agents hi van trobar 120 quilos d'haixix. La banda tenia la base d'operacions en aquest pis de Sant Martí. La policia hi va trobar una arma de foc i les claus d'alguns dels cotxes robats. De moment, hi ha cinc persones detingudes. L'operació continua oberta perquè encara s'ha d'esclarir com arribava la droga des del Marroc fins a Barcelona.

Estan acusats d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, de robatori, furt de vehicle, falsificació documental i tinença il·lícita d’armes.

Segons els Mossos d’Esquadra, es tracta d’una xarxa organitzada que operava des de Barcelona. Després de robar-los,  els vehicles  s’utilitzaven per transportar la droga als maleters a Marsella o Nantes.  Els cotxes anaven sempre escortats amb altres vehicles per detectar controls policials.

Els cinc detinguts han passat a disposició judicial i el jutge ha decretat la presó provisional per a dues persones.