Les grues tenen els dies comptats al davant de les Arenes. El futur centre comercial ultima aquests dies els preparatius per tenir-ho tot llest i obrir el 25 de març. Aquest cartell recorda que el compte enrere no té aturador. SANTIAGO GUTIÉRREZ, director del projecte Arenes de Barcelona "La obra ya está acabada, ahora estan trabajando los inquilinos que tienen alquilados espacios en el centro comercial". Les Arenes tindrà tres plantes dedicades al comerç amb una oferta d'alimentació, tecnologia, cultura, moda i complements. La resta les ocuparan dotze sales de cinema, un gimnàs i diversos restaurants. El centre comercial obrirà amb una ocupació del 96%. Una xifra que la constructora considera un èxit. Sobretot per la incertesa que va planar en el projecte arran de l'aturada de les obres durant nou mesos. GUADALUPE LÓPEZ, Comercialització de centres comercials de Metrovacesa "La comercialización se ha llevado en un tiempo record porque lo hemos hecho prácticamente en un año. La verdad es que la mayor reticencia que tuvimos, sobre todo cuando retomamos la comercialización más que un problema de crisis económica era hacer creer a la ciudad de Barcelona que Metrovacesa iba a ser capaç de abrir el centro a tiempo y con la comercialización a tiempo". Per al dia de la inauguració, ja s'haurà urbanitzat tot l'entorn de la plaça on avui es treballa contra rellotge. En aquest punt hi haurà un carril d'entrada per accedir i sortir de les quatre plantes d'aparcament soterrades. La connexió directa de Les Arenes amb el metro no estarà llesta fins a l'abril. El Museu del Rock, s'inaugurarà el 31 de març.

L’empresa Metrovacesa, constructora del centre, ha informat avui que la comercialització dels locals del centre ha anat ràpid malgrat la crisi.  Segons la constructora, més que problemes econòmics, la major retincència ha estat l’escepticisme sobre si s’acabaria l’obra.

Els treballs per convertir l’antiga plaça de braus en un centre comercial i d’oci van començar el 2003, tot i que després es van aturar per problemes de finançament. El 2009, les obres es van reprendre i la promotora que va iniciar el projecte, Sacresa, va donar el relleu a Metrovacesa.

Quan obri al públic, el 25 de març, Les Arenes tindrà tres plantes dedicades al comerç amb una oferta d’alimentació, tecnologia, cultura, moda i complements. La resta les ocuparan dotze sales de cinema, un gimnàs i diversos restaurants.