L'incendi es va iniciar als baixos d'aquestes edifici cap a quarts de nou del matí del passat 5 de desembre. En aquell moment hi havia una parella i els seus dos fills, de set i cinc anys. L'immoble està situat al número 26 del carrer de Torre de la Vella, al barri de Vallbona i van ser els veïns qui van avisar al 112. Ells mateixos van rebentar, diuen, aquesta finestra per ajudar a sortir la mare i els dos fills. Els serveis d'emergències van ser els encarregats d'extreure el pare de l'immoble. Tant el pare com el fill petit van ser traslladats a l'Hospital Vall d'Hebron, on continuen ingressats. A l'entrar dins de l'edifici, els Bombers van trobar-hi una plantació de marihuana. És el que han explicat avui els Mossos, que a més, apunten que el foc es va poder originar per la mala instal·lació elèctrica que abastia la plantació. La investigació, però, continua oberta per esclarir les causes de l'incendi. (STAND UP) "Per la seva banda els asseguren no haver notat l'existència de cap plantació de marihuana durant els 3 anys que la família porta vivint al bloc. Apunten que l'incendi es va propagar a casa d'una estufa encesa al menjador del pis" Els Mossos d'Esquadra recorden que les plantacions clandestines i la manipulació de la instal·lació elèctrica poden acabar amb penes de presó.

Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes d’un incendi, el 5 de desembre, en un pis del carrer de la Torre Vella, al barri de Vallbona. A l’habitatge hi havia una parella, de 38 i 35 anys, i els seus dos fills, de set i cinc anys. Tant el pare com el fill petit van ser traslladats a l’Hospital Vall d’Hebron, on continuen ingressats. La policia ha obert diligències per aclarir si l’origen del foc podria estar relacionat amb una plantació de marihuana que els bombers van trobar dins de l’immoble.

L’incendi va començar als baixos de l’immoble, al pis on hi havia la parella i els dos menors. Els Bombers de Barcelona els van rescatar i van desallotjar tot l’edifici. Van traslladar la dona a l’Hospital Moisès Broggi, mentre que a l’home i els dos menors  els van portar a l’Hospital Vall d’Hebron. Segons fonts del centre, tant el pare com el fill petit continuen ingressats: el menor es recupera a planta de les lesions mentre que l’home és a la Unitat de Cures Intensives de Cremats en estat estable dins la gravetat. El mateix hospital també va atendre una veïna del primer pis, de 26 anys i embarassada, per inhalació de fum.

Pel que fa a l’origen del foc, tot apunta la plantació d’un centenar de plantes de marihuana que els bombers van trobar en una de les habitacions del pis sinistrat i tota la instal·lació elèctrica que hi havia per mantenir-la. Vist això, el Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Barcelona va autoritzar els Mossos a entrar i escorcollar l’immoble. Els agents hi van intervenir elements relacionats amb el tràfic de substàncies estupefaents com una balança de precisió amb restes de marihuana i bossetes preparades per vendre’n.

La principal hipòtesi dels investigadors és que la instal·lació, connectada a la xarxa elèctrica de manera il·legal, no va aguantar el sobreescalfament provocat pels diversos aparells i això va originar l’incendi. De moment, però, la investigació continua oberta.

Malgrat això, els veïns del barri indiquen no haver notat l’existència de cap plantació de marihuana durant els tres anys que la família fa que viu al bloc. Ells mateixos apunten que l’incendi es va propagar a causa d’una estufa encesa al menjador del pis.