La Plataforma 17-A Exigim Responsabilitats ha aplegat aquest dijous un centenar de persones davant Delegació del Govern espanyol a Barcelona en un acte per reivindicar “tota la veritat” sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017. Precisament, aquest dijous s’ha fet l’acte oficial en homenatge a les víctimes a la Rambla.

Alguns dels concentrats han dibuixat siluetes a terra representant els cossos de les víctimes dels atemptats i s’hi han estirat. També duien pancartes amb el lema “Estat assassí” i han cridat consignes amb la mateixa frase. Consideren que no s’ha investigat a fons l’autoria de l’atac i, fins i tot, insinuen que es va fer amb connivència de l’Estat espanyol. Han demanat que surtin a la llum els “responsables intel·lectuals” dels atacs.

L’actor Manel Barceló ha llegit el manifest en què ha dit que “el 17-A va ser un crim d’Estat” i ha demanat la “depuració de responsabilitats”. El portaveu de l’entitat, Jaume Singla, ha dit que l’Estat ha de “castigar els responsables de la matança”.

Sigla ha celebrat que un dels punts de l’acord de Junts per Catalunya amb el PSOE per garantir la investidura de Francina Armengol sigui la constitució d’una comissió d’investigació per aclarir els atemptats del 17-A.