Ha estat la primera actuació dels Castellers de Sants després de les vacances i ha servit per començar a rodar les estructures i assajar en aquest inici de temporada. Per això les construccions que han portat avui a plaça han estat força accessibles per a la colla. La diada ha començat amb un 3 de 8. Després els de Sants han descarregat un 5 de 7, un 4 de 7 i un pilar de cinc. L'objectiu és que durant les properes setmanes s'afegeixin nous pisos a aquestes estructures. ROGER VILALTA, sotscap de colla dels Castellers de Sants "Els objectius són, com els de l'any passat, el 5 de 8, que ja l'hem fet aquest any una vegada a Sant Cugat; tornar a fer el 3 de 9 i tornar a descarregar el 4 de 9, que l'any passat ens va quedar carregat només." Els Minyons de Terrassa ha estat la colla convidada d'avui. Han sortit a plaça amb un 2 de 8 amb folre. El segon castell dels malves, però, s'ha resistit una mica. Era el 3 de 9 amb folre. El primer intent no ha prosperat perquè l'estructura no estava ben aixecada i han preferit muntar-lo de nou. En el segon intent, han coronat el 3 de 9 amb folre, el castell més gran que avui s'ha pogut veure al part de l'Espanya industrial. Després, han descarregat un 5 de 8 i han pogut carregar un pilar de 6 que ha acabat fent llenya abans de desmuntar-lo. L'actuació dels Minyons de Terrassa ha estat un assaig a plaça amb la mirada posada, això sí, en la diada de Sant Fèlix, que se celebrarà el proper dijous a Vilafranca del Penedès. Hi participaran les quatre colles més importants del país: els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

Els de Sants

acaben de tornar de vacances i  han enfocat aquesta diada per rodar estructures i troncs de cara a la Mercè, a finals de setembre. De fet, el 3d8 i el 5d7 són castells que, amb un pis més, són el sostre casteller de la colla.

Pel que fa als Minyons de Terrassa, es troben en una situació similar. La colla convidada, una de les més potents del país, ha tornat d’uns dies de descans i aquest diumenge ha aprofitat per entrenar-se de cara a la diada de Sant Fèlix, que se celebrarà aquest dijous a Vilafranca del Penedès. Hi actuen les quatre colles més importants del país i els malves tenen previst fer-hi castells de gama extra.