Els veïns ja fa temps que estan en peu de guerra. Malgrat les protestes, però, no han pogut evitar que aquesta setmana deixi de funcionar el punt d'atenció continuada d'aquest ambulatori de la Guineueta. Els més perjudicats seran, segons els mateixos veïns, la gent gran. I és que, ara, si necessiten atenció mèdica hauran d'anar al CUAP Horta i molt probablement no els quedarà cap altra alternativa que anar-hi en cotxe. El CUAP Horta obrirà portes dimecres a les vuit del matí i donarà cobertura a una població de més de 134.000 habitants dels districtes d'Horta i el nord de Nou Barris. Estarà obert de manera permanent: durant el dia hi treballaran dos equips formats per un metge, una infermera i un professional de suport, els festius i caps de setmana es reforçarà amb un tercer equip i a les nits en treballarà un. PERE SOBIRANA, director del CUAP Barcelona-Muntanya Des del CUAP asseguren que l'obertura d'aquest centre permetrà que es descongestionin les urgències del Vall d'Hebron, que és centre de referència d'aquesta zona.

La decisió del Departament de Salut s’emmarca dins el procés de reordenació dels serveis d’urgències dels centres ambulatoris de la ciutat dissenyat per la conselleria i que suposarà la reducció dels serveis d’urgències als centres de sanitat pública més propers als barris.

Amb el tancament del CAP, molts veïns del barri hauran de desplaçar-se fora del districte per ser atesos en cas d’urgència. Un inconvenient que, segons els representants veïnals, s’agreuja en cas de persones grans o amb mobilitat reduïda.

Paral·lelament, el mateix dimecres 18 de gener (quan tancarà el CAP de la Guineueta) entrarà en funcionament el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària Horta, de 500 m2, que donarà cobertura assitencial a 134.000 habitants i funcionarà les 24 hores del dia.

La Coordinadora de Veïns considera que el trasllat no és una solució adequada, ja que asseguren que està mal comunicat respecte dels veïns de Nou Barris que habitualment fan servir el CAP de la Guineueta. A més, creuen que el cost del lloguer del local és elevat.