Com cada any, la plaça de Catalunya és el punt neuràlgic de la nit de Cap d’Any a la ciutat. No s’hi ha organitzat cap macrofesta, però la zona s’ha blindat per a la celebració amb un dispositiu de seguretat. El trànsit dels voltants de la plaça s’ha tancat a les 21.45 h. Tampoc no es pot accedir a les estacions de metro, ferrocarril i Renfe. S’han instal·lat set entrades a l’espai des d’on es podran seguir les campanades. Per poder-hi entrar, cal canviar els gots de vidre pels de plàstic.

La Torre Agbar és l’encarregada d’il·luminar el pas de 2012 a 2013. Uns llums intermitents simularan les campanades. L’edifici felicitarà l’any nou en català, castellà, anglès i francès.

Per a molts, després de la mitjanit comença la primera festa de 2013. Els empresaris de l’oci nocturn lamenten que enguany ha baixat la venda d’entrades anticipades per passar la festa de la nit de Cap d’Any a les discoteques. Els hotels no han pogut penjar el cartell de complet aquest dilluns. El Gremi d’Hotels preveu una ocupació del 85% aquesta nit. Amb la crisi, hi ha més gent que prefereix passar les festes a casa. A taula, no hi poden faltar el raïm i el cava.