Entre els primers que s’han canviat hi ha els ubicats a la plaça de Mercadal, a Sant Andreu, i a la plaça de Salvador Allende, al Carmel. En principi, ara ja no suposen un risc per a ningú perquè resulta impossible penetrar-hi. El canvi serà progressiu perquè, segons la cooperativa Roba Amiga, suposa una inversió molt elevada per a una entitat sense ànim de lucre.

Més coses. Els contenidors que serveixen per posar-hi la roba en desús, de color taronja, canviaran d’aparença. A Barcelona ja se n’han subtituit 4 dels 80 que gestiona l’organització Formació i Treball, una de les cinc entitats que formen de la Cooperativa Roba Amiga. (entra video) Això després que una persona morís a Arbúcies intentant entrar dins d’un dels contenidors antics. Els nous, com aquest que veieu, s’han modificat, i en principi, acaben amb el problema. El canvi serà progressiu perquè, segons la cooperativa, suposa una inversió molt elevada per una entitat sense ànim de lucre. 

– 2.000 a Catalunya, se n’han canviat un centenar, aprox.
– Canvi progessiu

tenen un sistema per evitar que es propagui el foc si s’incendia el contigut de dins, que la roba es mulli si plou i que es pugui roba el que hi hagi dins.

– 4 contenidors nous. Amb un nou sistema que soluciona els problemes del que s’ha utilitzat fins ara i que fa dos dies va causar la mort d’un noi de 27 anys a Arbúcies.