La campanya per frenar la grip i les malalties d’hivern s’ha presentat aquest dilluns al Departament de Salut i aconsella seguir mesures higièniques: utilitzar mocadors d’un sol ús en esternudar o mocar-se, beure aigua sovint, ventilar els espais tancats, rentar-se sovint les mans i vacunar-se contra la grip en el cas dels majors de 60 anys, les embarassades, els sanitaris i les persones amb malalties cròniques. Per primera vegada es recomana vacunar els infants d’entre els sis mesos i els dos anys que van néixer amb menys de 32 setmanes.

La partida pressupostària per millorar l’atenció a les urgències durant l’hivern serà dels 21,4 milions d’euros, set més que l’any passat. Servirà per incrementar atenció primària, la sociosanitària i l’hospitalària. El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) també ha ampliat el dispositiu amb 13 unitats de Suport Vital Bàsic, que cobriran la ciutat i també l’àrea metropolitana. A més, s’incorpora una unitat de Suport Vital Avançat Pediàtrica com a reforç, per l’augment de casos de bronquiolitis. Aquesta partida també permetrà incrementar en un 50 % la capacitat d’atenció del 061.

La campanya de la vacunació de la grip, en marxa

Les vacunes ja han arribat als centres d’atenció primària per ser administrades des d’aquest dilluns. Salut n’ha adquirit 1,2 milions de dosis, disponibles durant tota la temporada de grip. El període òptim per vacunar-se és del 28 d’octubre i fins al 15 de desembre, uns 15 dies abans que arribi el llindar epidèmic, que enguany se situa als 98,1 casos per cada 100.000 habitants.