La iniciativa posa a disposició una infografia que convida a reflexionar i valorar els efectes dels missatges ofensius a les xarxes. Alhora, convida a utilitzar l’etiqueta #NoComparteixoRumors per rebutjar aquests continguts.

Una de les consignes que va ser tendència a les xarxes en els darrers mesos va ser #StopIslam, arran dels atemptats a diverses ciutats europees com París, Londres o també Barcelona. La comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament, Lola López, ha destacat que no es pot permetre que etiquetes com aquesta “siguin ‘trending topic’ a Barcelona, ciutat diversa i feta per centenars de cultures d’orígens diversos”. De fet, des de la Xarxa BCN Antirumors han explicat que diversos mitjans de comunicació estrangers han felicitat Barcelona per la seva bona actuació després del recent atemptat contra la Rambla i, sobretot, per la resposta de la ciutadania a missatges i manifestacions que promovien l’odi contra la religió musulmana.

Denúncia dels continguts

El protocol també explica que, si el missatge conté expressions que promoguin, justifiquin o incitin l’odi, la violència i la discriminació per motius d’ideologia, religió o creences, situació socioeconòmica, ètnia, origen, sexe, orientació o identitat sexual, gènere, malaltia o discapacitat, l’usuari pot denunciar els administradors a la Xarxa BCN Antirumors o, presencialment, al jutjat de guàrdia i a la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació.

Comparteix a: