Acabem d’entrar a l’hivern, però a Barcelona fa calor. Tothom se n’ha adonat i molts barcelonins en parlen, més o menys afectats per aquestes temperatures impròpies d’aquesta època de l’any. A la rambla del Poblenou es veien aquesta tarda molts veïns i també turistes passejant en màniga curta. També duen l’uniforme d’estiu els cambrers que treballen a la majoria de les terrasses, que són d’aquestes que no es recullen en tot l’any, però on normalment cal abrigar-se una mica per seure-hi. Els cambrers que tenen uniforme d’estiu i d’hivern diuen que aquest últim, enguany, pràcticament no sortirà de l’armari. Realment no cal.

Una mica més avall, la platja del Bogatell s’ha omplert de persones passejant i practicant esport, concretament vòlei platja. Ho fan durant pràcticament qualsevol època de l’any, però avui els ha vingut de gust especialment. No estaven sols a la sorra, on avui es podia prendre el sol perquè no feia gaire vent. Alguns fins i tot s’han animat a fer un bany fora de temporada, probablement el primer de l’any.

Podria ser la darrera ocasió per banyar-se a la platja aquest mes de gener sense passar fred, perquè aquestes estranyes temperatures començaran a baixar una mica durant el cap de setmana i no sembla que s’hagin de repetir la setmana vinent, segons diu la previsió meteorològica. Això és així perquè, durant els propers dies, el cel estarà tapat de núvols moltes hores del dia i continuarà el vent d’aquesta setmana.

Aquest és el segon mes consecutiu en què es polvoritzen rècords de temperatures màximes a l’Observatori Fabra. El 16 de desembre passat, s’hi van registrar 20,6 ºC de temperatura màxima, que també és la més alta de la història en un mes de desembre des que es conserven dades. Avui hem arribat als 21,4 ºC, la màxima absoluta dels mesos de gener des de fa, almenys, 90 anys. Tot plegat després de tancar un 2015 que ha estat el més sec i càlid de la història de l’Observatori Fabra.