L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha reunit aquest dijous amb el Gremi de Restauració de Barcelona per intentar consensuar els aspectes més polèmics de l’ordenança de terrasses. El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha detallat que Colau s’ha compromès a presentar en un mes un mapa de l’afectació per a les terrasses del nou règim de distàncies aprovat pel govern.

L’alcaldessa s’ha trobat per primera vegada amb el Gremi de Restauració de Barcelona per acostar posicions sobre els punts més conflictius de l’ordenança de terrasses. El director general del gremi, Roger Pallarols, ha assegurat que “el diàleg entre l’Ajuntament i el sector és l’únic mecanisme que ens pot portar una solució al conflicte de les terrasses que vivim els restauradors.” A més, Pallarols valora positivament la trobada, ja que, diu, s’han trobat una alcaldessa “receptiva que ha escoltat els diferents arguments que els restauradors hem posat sobre la taula“.

El gremi reconeix que un dels punts més conflictius de l’ordenança és el règim de les distàncies, és a dir, la distància de separació entre terrasses, que passarà a ser d’1,5 metres. Pallarols ha destacat que tot i que “l’Ajuntament es resisteix de manera equivocada a frenar el règim de distàncies, l’alcaldessa no ha donat per definitius els ajustaments que ha fet la comissió de govern i ha deixat la porta oberta a la negociació”. En aquest sentit, Colau ha citat els restauradors en un termini màxim d’un mes a analitzar els ajustaments que preveu l’ordenança i comprovar quins efectes tindria barri per barri.

La reunió s’ha donat a conèixer aquest dijous al matí quan l’alcaldessa ha compartit una fotografia de la trobada a Twitter en què ha destacat que treballen “conjuntament des del sentit comú per una nova ordenança de terrasses”.

El govern municipal també valora positivament la reunió i asseguren que seguiran treballant per tal de resoldre la situació, tot i que recorden que “en quatre mesos ens emplacem a tenir una proposta d’ordenança definitiva.” A més, destaquen que les terrasses de la ciutat “no han de ser un problema sinó una oportunitat i hem de fer-les compatibles amb el descans dels veïns i la convivència.”