HORACIO ESPECHE, Plataforma Defensem el Port Vell "Quan un veí de Barcelona es vulgui apropar a l'aigua i trobi una tanca, això serà una ofensa. Hem de rescatar aquest espai com un espai públic. L'administració no té cap dret a fer-nos això."

La plataforma Defensem el Port Vell ha organitzat una cercavila festiva i una cadena humana al Moll d’Espanya per rebutjar la reforma del Port Vell que preveu l’Ajuntament. Rebutgen el projecte, que consideren una privatització de l’espai públic, i adverteixen que es convertirà en un complex turístic per a persones d’alt poder adquisitiu.

Després s’ha organitzat una sardinada a la plaça de la Barceloneta.

L’entitat s’ha queixat que tant l’Ajuntament com l’Autoritat Portuària els han negat el diàleg. Per això, han demanat participació ciutadana en totes les protestes que organitza contra la futura marina de luxe. La Plataforma ha presentat un manifest en què ha denunciat que el resultat de la reforma del Port Vell perjudicarà el barri i considera que la reforma del Port Vell acabarà amb la cultura marítima de Barcelona.