En aquesta pastisseria del Raval comença un mes de feina frenètica. Avui han de tenir llestes totes les pastes que els qui segueixen el ramadà menjaran aquesta nit. "Muchas horas, muchos clientes, mucho trabajo, no paramos. Gente que está trabajando, lo compra así preparado." Un dels menjars típics durant els dies de ramadà és aquest, força dolç i calòric. "Comemos a las nueve y media hasta las cuatro y media por la mañana. Y ya está, no se puede comer ni comida ni agua ni nada." Són en total 17 hores sense menjar, des que el sol surt fins que s'amaga, i així ho faran els propers 29 dies. El Marc fa cinc anys que fa el ramadà, des que es va convertir a l'Islam. MARC HULLE "Ahora voy a casa, preparamos la cena, preparamos un tipo de sopa, y cuando se va el sol comenzamos a comer." "Tot i que per a un musulmà que segueix el ramadà és ideal fer vacances durant 30 dies, no tothom s'ho pot combinar." L'Auolad regenta aquest local i ha de compaginar la feina durant les hores de sol amb el dejuni. "Es muy duro sirviendo comida i bebida." A més, el fet que es faci a l'estiu, fa que coincideixin moltes hores de sol i altes temperatures. JAMAL EL ATTOUAKI, coordinador del Consell Islàmic "No és el primer año que coincide en verano. El Ramadán pasa tres veces en agosto, tres en julio y luego en junio. Ya son conscientes y toman precauciones." Tot i això, encara són molts els qui decideixen passar el ramadà al seu país. IMRAN YOUNAS, Agència de Viatges Asian Trips "Se ha notado la crisis. Cuando no tienen dinero buscan un viaje más barato y en Ramadán no hay tantas plazas." En total, a Catalunya hi viuen uns 300.000 musulmans.

Comparteix a: