JOSEP SEBASTIÀ "Aquí diuen a les 12, però hi has de ser a les 11, perquè ara quan obrin, tots de cop i no farem res, no menjarem res." A primera fila, els que s'ho saben de cada any. Com el Sebastià, centenars de persones feien cua malgrat el fred. L'objectiu? Aconseguir una de les 6.500 racions de botifarra d'ou que Gremicarn ha repartit aquest matí. NÚRIA PLANA "Mira, mira, dos jo eh! En porto dos per repetir. M'ho han donat, doncs jo repeteixo!" Al darrere dels més experts, a alguns els venia de nou. DIEGO BELTRAN "Yo había vivido en Barcelona tres años, pero esta butifarra no la había probado. Entonces me ha venido genial venir y que la estuvieran dando." I per d'altres, més enllà del menjar, la festa i la tradició són el més important. MERCÈ PUIG "Això de les botifarres ja m'agradaria però la meva salut no m'ho permet." Per elaborar les botifarres que s'han repartit, han calgut 165kg de carn magra, 3.700 ous i 740 metres de budell. Són els ingredients bàsics d'una recepta centenària que, malgrat tot, varia sovint. JOAN ESTAPÉ, president de la Federació catalana de carnissers, cansaladers i xarcuters "Són molts els xarcuters que fan aquest producte i cadascú li dóna el seu toc. Jo penso que aquesta és la gràcia, no?" Cada vegada més, la botifarra d'ou es ven durant tot l'any. Tot i això, aquests trossos que s'han repartit marquen l'inici de la campanya de Carnestoltes, l'època en què es ven tradicionalment. En total, s'espera que se'n venguin mig milió de quilos.