ESPE ESCRIBANO "Som aquí per queixar-nos de totes aquestes retallades que fan que l'ensenyament públic estigui cada vegada més deteriorat." JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Catalunya: "Si volem sortir d'aquesta crisi, l'educació, la qualificació professional de les persones és un dels elements més importants. Sense educació aquest país no té futur." ROSA CANYADELL portaveu del sindicat USTEC-STEs "L'ensenyament públic d'aquest país, que és de qualitat, és una base fonamental de la nostra societat. És la única que pot garantir la igualtat d'oportunitats i la cohesió social". STAND UP: "A banda de protestar contra les retallades en aquesta concentració també s'hi ha anunciat la creació d'un Observatori de l'Ensenyament Públic de Catalunya. Un organisme en què participaran els sindicats." ROSER FONT, Federació d'Ensenyament d'UGT "Volem constituir-nos en observatori de manera que tinguem un dispositiu per poder estudiar d'una manera més afinada en quins llocs fan falta recursos." I és que consideren que, a banda d'aturar-se les retallades, s'hauria d'invertir més en educació.

Durant l’acte s’ha anunciat que s’ha constituït un Observatori per a l’Educació Pública de Catalunya amb l’objectiu de recollir i sistematitzar totes les dades que afectin l’educació pública catalana i donar-les a conèixer a la comunitat educativa i a l’opinió pública. També servirà per analitzar els efectes que tenen els pressupostos i les polítiques educatives en la qualitat de l’educació pública.

El pressupost del departament d’Ensenyament se situa aquest any en 4.595,9 milions d’euros, 238,5 milions menys que el del passat 2011, fet que suposa que en dos anys el govern de CiU l’ha retallat un 12% malgrat comptar amb uns 100.000 alumnes més, segons va reconèixer la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, al Parlament.