El centre del PES Cruïlla ha viscut la matinada d’aquest dijous el cinquè robatori des de finals d’agost. Els han fet destrosses i han robat algunes tauletes i altres aparells, però el pitjor és l’esgotament i el fet agreujant que roben en un centre socioeducatiu que treballa amb joves del barri. “Mai ens havien entrat fins ara. Estem indignats, ja n’hi ha prou”, lamenta Mariano Hernando, director del PES Cruïlla, un centre obert que ofereix també inserció sociolaboral.

“El primer cop va ser a finals d’agost, després ens van entrar tres vegades al setembre. Mossos va reforçar el patrullatge dissabtes a la nit i crèiem que s’havia acabat. Fins ara. Volem que s’aturin ja“, afegeix. En aquest sentit han volgut interpel·lar els lladres a través de les xarxes socials, per tal que aturin els assalts.

S’emporten aparells electrònics

Aquesta indignació s’amplifica si es té en compte que no són els únics. En els darrers mesos han entrat i també han causat destrosses en escoles de la zona buscant tauletes, altaveus sense fils i altres aparells petits. Han estat víctimes l’Escola Elisenda de Montcada, l’Institut Picasso (al barri veí de Torre Baró) i es va quedar en intent a l’Escola Ferrer i Guàrdia.

Els Mossos d’Esquadra no relacionen aquests robatoris amb un fenomen d’inseguretat, sinó que ho centralitzen tot en algun grup de persones concret que “sempre tenen la mateixa dinàmica”. Sospiten que poden ser del barri. En tot cas, la policia catalana manté oberta una investigació.