Un equip d’operaris ha començat a retirar aquest divendres, 25 d’agost, desenes de coixins berlinesos instal·lats als carrers de Barcelona. En concret, a aquells carrers pels quals aquest dissabte hauran de passar els ciclistes de La Vuelta 2023, que competiran en l’etapa inaugural de la competició. La primera prova serà una contrarellotge per equips, que sortirà a les 19 h de la platja del Somorrostro i acabarà, pels volts de les 21 h, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

A banda dels coixins berlinesos (que es tornaran a posar després de la prova), Barcelona està enllestint altres preparatius per a La Vuelta 2023. Des d’aquesta darrera mitjanit ja s’han col·locat centenars de tanques al llarg dels 14,8 km de recorregut del circuit, amb l’objectiu de deixar els carrers lliures de cotxes i de motos aparcats. Tot i els avisos i la feina dels auxiliars a peu de carrer, alguns conductors es troben amb una multa al parabrises o, directament, amb un adhesiu de la grua municipal dient-los a quin dipòsit han de recollir el vehicle.

Una Vuelta amb paisatges icònics

Més enllà de la sortida des de la platja, el recorregut de La Vuelta deixarà estampes ben icòniques i amb segell indubtablement “made in Barcelona”. Per exemple, els ciclistes passaran per la falda de la Sagrada Família i de La Pedrera. També creuaran les noves vies del tramvia per la Diagonal, pel carrer de Mallorca.

Perquè tant els ciclistes com els espectadors tinguin ben clar el sentit de la competició, aquest divendres desenes de membres de l’organització de La Vuelta han penjat cartells amb fletxes a fanals i senyals de trànsit. Mentre duri la prova (de 14 h a 21 h, aquest dissabte), ni els cotxes ni el transport públic podran creuar el circuit; només ho podran fer els vianants en 78 passos habilitats expressament i que gestionarà la Guàrdia Urbana.