L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat aquest divendres el retorn dels grans esdeveniments esportius a la ciutat, en un acte a la platja del Somorrostro per agermanar La Vuelta 2023 i la Copa Amèrica 2024 , “dos grans esdeveniments esportius de primer nivell internacional” que permetran veure “la millor Barcelona”.

En un acte que s’ha fet a la plataforma des d’on aquest dissabte sortirà la contrarellotge de La Vuelta, Collboni ha rebut els màxims responsables d’aquestes dues cites esportives que es faran a la ciutat, Javier Guillén i Grant Dalton. L’alcalde ha dit que seran esdeveniments que contribuiran a “millorar la ciutat” i que deixaran un llegat positiu en diversos àmbits, així com “ingressos econòmics molt importants per a l’economia local “.

Rellançar Barcelona

Assegura que el fet que La Vuelta 2023 torni a Barcelona “després de 60 anys” demostra que és una ciutat oberta i acollidora i que combinar això amb la Copa Amèrica el 2024 és una forma de rellançar Barcelona “amb orgull”. La Vuelta 2023 la cobriran 300 mitjans de comunicació i un miler de periodistes internacionals.

Javier Guillén, director General de La Vuelta, ha dit que “Barcelona farà La Vuelta més gran” i que és un esdeveniment més enllà de l’àmbit esportiu. El director general de la Copa del América 2024, Grant Dalton, ha dit també que no es podia imaginar un millor escenari per fer aquesta competició.

El simbolisme de la platja del Somorrostro

L’acte s’ha fet a la platja del Somorrostro, un “símbol” de la transformació que ha viscut la ciutat, entre d’altres coses pels esdeveniments esportius de gran abast que s’hi han celebrat, segons Collboni. “Aquesta platja va acollir el barri de barraques del Somorrostro, on van viure 15.000 persones en condicions precàries i infrahumanes que aspiraven a viure millor”. Avui dia, ha dit, és “un espai obert, lliure, accessible i expressa la voluntat de millorar la qualitat de vida dels barcelonins”.

Collboni ha convidat els barcelonins a gaudir de La Vuelta 2023 i veure com Barcelona es projecta dins l’àmbit nacional i internacional i ha recomanat als ciutadans que es desplacin en metro perquè hi haurà grans afectacions de trànsit.