telèfon mòbil

Barcelona provarà el sistema d’alertes als mòbils per casos d’emergències greus el 31 de maig. És la data anunciada per Protecció Civil per fer un simulacre d’aquest nou mecanisme d’enviaments missatges d’avís d’emergències als telèfons mòbils per alertar la població d’alguna situació de perill. Està previst que l’horari de les proves sigui entre les 11 i les 13 h aproximadament, i que hi hagi tres o quatre enviaments durant aquest interval de temps a la zona.

Barcelona serà l’última zona de Catalunya on es provarà el nou sistema d’alertes al mòbil. El primer simulacre es va fer el 2 de novembre a Tarragona, coincidint amb el simulacre de confinament del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic. Després d’aquesta primera prova se’n han programat quatre més per cobrir tot el territori català. La primera serà el 28 de febrer a l’Alt Pirineu, l’Aran i Lleida; la segona, el 12 d’abril a les Terres de l’Ebre, Tarragona i el Penedès; la tercera, el 27 d’abril a Girona i la Catalunya Central, i la quarta, a Barcelona el 31 de maig.

Com es reben les alertes al mòbil?

Aquest nou sistema d’alertes al mòbil vol ser una eina útil i ràpida per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata quan es trobi en una zona afectada per una emergència, catàstrofe o un accident greu. Els avisos es reben en forma d’una notificació emergent a la pantalla (un missatge de text) en aquells telèfons mòbils que estan ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l’alerta estigui activa.

Molts telèfons mòbils ja tenen activada per defecte la recepció de les alertes. Es tracta dels mòbils Android versió 11 o superior i dels iOs versió 15.6 o superior. En els altres telèfons es pot configurar el mòbil per rebre aquestes alertes.