El cos dels Mossos d’Esquadra a Barcelona continuarà creixent els propers anys. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que aquest proper estiu s’incorporaran “uns quants centenars més de mossos” a la ciutat. “I l’any vinent una altra vegada n’arribaran més”, ha afegit en una entrevista a “Aquí Catalunya”, de la Cadena SER. El conseller ho ha dit en resposta pels mals resultats del Baròmetre municipal, que situa la inseguretat com el problema més greu de Barcelona. “Si la inseguretat és una prioritat, a la capital del país ho ha de ser especialment”, ha dit en referència a l’increment d’agents.

Elena considera que “es comença a notar” l’increment d’efectius dels Mossos d’Esquadra els últims anys, i recorda que a Barcelona s’han incorporat més de 800 mossos els tres darrers anys. “Avui hi ha més mossos que mai a Catalunya”, afirma el conseller, que també defensa que “si alguna cosa vol la seguretat és la proximitat”.

El 2030 hi haurà 22.000 agents dels Mossos

L’increment d’efectius no serà exclusiu de Barcelona. De fet, el Govern espanyol ha pactat amb la Generalitat un acord per finançar el desplegament del cos de Mossos d’Esquadra fins a l’any 2030, amb una transferència de 1.600 milions d’euros. Aquest acord preveu un creixement de 3.000 efectius en els propers sis anys fins arribar als 22.000 policies pactats amb l’Estat el 2021.