Els infants amb autisme han estat els protagonistes a l’espai de joc de la Gran Clariana de Glòries. S’hi han presentat sis jocs pensats per cobrir les seves necessitats amb la idea de compensar la manca d’espais de joc inclusiu a la ciutat. El projecte s’anomena Play AUT the Box i és el resultat de la col·laboració de les famílies dels més petits, d’experts en l’espectre autista i dissenyadors d’infraestructures lúdiques.

Jocs per estimular sensorialment els infants

Els nous jocs, que estaran disponibles a partir de la setmana vinent per a totes les famílies, estan pensats per estimular sensorialment els infants, independentment del grau d’autisme, per garantir que puguin gaudir del lleure i per fomentar la interacció amb altres menors.

Les famílies estan molt satisfetes amb el resultat. “És molt interessant, està molt bé. Els nens estan contents i van provant els nous jocs”, assegura la Núria Mengual, àvia d’un nen amb autisme i una de les persones que han col·laborat en el projecte. En la mateixa línia, la Vanessa Marrero, mare d’un menor amb autisme, destaca el disseny dels elements de joc. “El fet de tenir diferents textures, de poder tocar, experimentar… per ells és molt important, els crida molt l’atenció”, afirma.

jocs adaptats clariana glòries

Play AUT the Box

Aquests elements formen part del projecte Play AUT the Box, que té l’objectiu de millorar els espais de joc per a infants amb autisme i les seves famílies. La Blanca Calvo, arquitecta urbanista de la UOC, és una de les persones que han treballat en el projecte i explica que els jocs havien de ser senzills, intuïtius i amb el llenguatge que utilitzen les persones amb autisme en la seva vida diària.

La Patricia Jiménez, de l’entitat Aprenem Autisme, celebra la iniciativa, ja que, “les persones amb autisme veuen vulnerats molts dels seus drets, inclòs el dret al lleure”.