Aneu al CRK y tu te bajas diez bañeras y tú nueve bañeras." Mentre Alimentaria recull, el Banc dels Aliments comença la feina. Fins a les deu de la nit "pentinaran" tots i cadascun dels pavellons omplint banyeres i banyeres d'aliments. A la majoria d'estands els reben amb els braços oberts. ALBERT EXPÓSITO, voluntari del Banc dels Aliments: "Hi ha alguns reticents però en general la gent col·labora bastant. Hi ha hagut voluntaris que han vingut dilluns, dimarts i dimecres i s'han adreçat als estands per donar-nos a conèixer." GIANNI GAITELLI, Aceites García de la Cruz: "Más que esto se quede aquí o se tire, porqué esto no nos lo podemos llevar de vuelta, esta iniciativa es muy buena y va a servir a gente que lo necesita." La previsió del Banc dels Aliments és recollir aquí a Alimentària 22 tones de menjar. Pot semblar molt però, de fet, es tracta d'una porció molt petita si es compara amb el que arriben a emmagatzemar en un any. El 2015 van distribuir 25 milions de tones. El producte que recullen aquí és, però, força particular. Moltes marques presenten nous aliments singulars que no es troben entre les donacions habituals al Banc dels Aliments. ORIOL DOLADER, cap de logística del Banc dels Aliments: "Hi ha molta delicatessen i li hem de donar un tracte especial. Tot això ara ho hem de separar bé, perquè no li pots donar al menjador sense saber exactament què porta cada aliment." Aquesta tasca de classificació complica una mica la feina. Començaran repartint els frescos, ja a partir de demà, i després seguiran amb la resta. Es preveu que d'aquí com a màxim dues setmanes, tot aquests aliments ja estiguin distribuïts a menjadors i entitats.

Fins a les deu de la nit, una cinquantena de voluntaris han “pentinat” tots i cadascun dels pavellons omplint banyeres i banyeres d’aliments. A la majoria d’estands els reben amb els braços oberts. “N’hi ha alguns que són reticents però la majoria d’empreses col·laboren”, explica l’Albert Expósito un dels voluntaris, que destaca “la feina dels voluntaris els dies anteriors que han anat estand per estand a explicar la tasca del Banc dels Aliments”.

22 tones de menjar pot semblar molt però, de fet, es tracta d’una porció molt petita si es compara amb el que el Banc dels Aliments arriba a emmagatzemar en un any. El 2014 van distribuir 25 milions de tones. De fet, es calcula que a Catalunya són necessaris 35.000 quilos de menjar cada dia per abastir els menjadors i entitats socials. El menjar que es recull a Alimentaria, però, és particular, ja que inclou moltes delicadeses i productes singulars que cal separar i seleccionar amb cura. És per això que el Banc dels Aliments preveu necessitar unes dues setmanes per entregar tot el que s’ha recol·lectat a Alimentaria.

Comparteix a: