Els veïns sospiten que els disparen des d’un edifici proper, situat a la plaça de Diagonal Mar. Asseguren que per l’alçària dels habitatges que han rebut els trets és, pràcticament, l’únic lloc d’on poden provenir. Alguns dels veïns han retirat les banderes i, de fet, només en queda una de penjada amb el lema “Democràcia”. Tot i això, asseguren, els trets no han parat. Segons ha explicat a betevé un dels veïns de l’habitatge afectat, se solen produir als vespres, entre les set i les vuit, quan ja fosqueja.

Als veïns els fa por que hi pugui haver ferits i que la problemàtica afecti la convivència al barri. Sospiten que l’objectiu del tirador són els pisos que tenien penjada alguna bandera independentista però no ho volen donar per fet ja que també han rebut impactes habitatges que no en tenien cap. Tampoc no volen que s’iniciï un conflicte d’arrel ideològica al barri per aquesta problemàtica.

Els fets coincideixen en el temps amb un incident similar a l’altra banda de la ciutat, a les Corts, on un veí ha denunciat que el seu balcó, on té una estelada, ha rebut també l’impacte de balins.