El Sindicat de Barri del Poble Sec afirma que està decidit a fer front a la gentrificació per tal d’evitar que s’acabin expulsant de manera silenciosa tots els veïns del barri. El darrer cas que denuncien és el del Feliciano, que viu al Poble-sec des de fa 15 anys. L’afectat i les seves filles són els darrers veïns que encara viuen en un edifici del carrer de Murillo, número 12, on antigament s’allotjaven una vintena de famílies. Segons el Sindicat, tot i que el Feliciano té un contracte de lloguer en vigor, l’empresa Norvet i l’administrador dels contractes de lloguer, Gran Urbe, l’han assetjat des de fa mesos perquè abandoni el pis. Segons expliquen els denunciants, l’objectiu de la promotora és fer apartaments de luxe per tal de multiplicar el valor de la finca.

Denuncien assetjament immobiliari

Els veïns asseguren que les condicions en els quals es troba l’edifici són molt precàries:  desenes de puntals travessen l’escala de l’edifici,  hi ha una bastida que no deixa passar la llum i que es manté instal·lat tot i que no s’han practicat reformes a la façana, i les obres omplen de pols i soroll l’escala. Segons diu el Sindicat de Barri, el procés de desnonament va iniciar-se després que al Feliciano li oferissin 5.000 euros perquè marxés abans de la finalització del contracte. Ell va rebutjar l’oferta i la propietat li va aplicar una pujada forta del preu del lloguer. L’afectat, sense feina estable, ja no podia pagar tots els diners que li reclamaven i va optar per pagar una xifra inferior, la que havia abonat fins aquell moment. La propietat ja no li va acceptar els diners malgrat que el Feliciano volia pagar i, posteriorment, el van denunciar per impagament, motiu pel qual el volen desnonar el dimecres 24 de gener. Aquest és el segon llançament que li volen fer al Feliciano, després que s’aturés el que es va programar el 30 de juny de l’any passat.

 

Negociacions fracassades

A mitja tarda dos representants de l’empresa Norvet s’han presentat a l’edifici del carrer del Poeta Cabanyes i han intentat pactar un desallotjament pacífic. La propietat s’ha compromés a trobar una solució per al Feliciano i a intentar aturar el desnonament de demà. Els ocupats han demanat que volien el compromís per escrit i l’altra part s’hi ha negat. Un cop fracassades les converses, Norvet ha denunciat l’ocupació als Mossos d’Esquadra. Quan passaven pocs minuts de les sis de la tarda, els antiavalots han arribat al lloc dels fets i han fet fora els concentrats.